NAJNOVIJE


PONOVLJENO SUĐENJE ZA ŠVERC HEROINA

Valdet Xhaka i Lidija Fištrović PONOVILI DA NISU KRIVI

(D. ŠTIFANIĆ)

Sud višeg stupnja ukinuo je prvostupanjsku presudu kojom je Xhaka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama bio osuđen na pet i pol godina, a Lidija Fištrović zbog pomaganja Xhaki da uveze tvari koje se mogu koristiti kao punila za heroin te nedozvoljenu prodaju duhana na godinu i pol zatvora  

Pred vijećem sutkinje Tanje Skandel Monas jučer je na Općinskom sudu u Puli započelo suđenje Valdetu Xaki (58) i Lidiji Fištrović (54) iz Pule, budući da je Županijski sud u Puli ukinuo prvostupanjsku presudu suca Denisa Heka i vratio predmet na ponovno suđenje. Prvostupanjskom presudom Xhaka je zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama osuđen na pet i pol godina, dok je Lidija Fištrović zbog pomaganja Xhaki da uveze tvari koje se mogu koristiti kao punila za heroin te nedozvoljenu prodaju duhana osuđena na godinu i pol zatvora. Sud višeg stupnja ukinuo je presudu uvaživši žalbe pulskog Općinskog državnog odvjetništva, Xhake i Fištrović, ali i po službenoj dužnosti, te predmet vratio na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem.

Valdet Xhaka kojeg brani odvjetnik Pavle Peršić doveden je na suđenje iz istražnog zatvora u Puli u kojemu se nalazi od 23. kolovoza 2016. godine, a Lidija Fištrović nije došla na ročište jer nije mogla izostati s posla, no putem odvjetnice Meri Franičević Gorjan se suglasila da se rasprava može održati bez njezine nazočnosti. (Marica KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike